Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
 
 
 
Η Περιοχή μας
Τα Πιθάρια | Ταβέρνα - Εστιατόριο Σκάλα Κεφαλονιά
Στο Ιόνιο Πέλαγος, ανάμεσα στα υπόλοιπα εξωτικά νησιά, στέκει μεγαλόπρεπη η Κεφαλονιά η οποία είναι από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Ιονίου.  Είναι το μεγαλύτερο νησί του ιονίου πελάγους, έχει έκταση 781,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 
 
Η Κεφαλονιά έχει να επιδείξει πάρα πολλά αξιοθέατα, ξεκινώντας από το φυσικό τοπίο, τις παραλίες και τις αρχοντικές πόλης και καταλήγοντας στα σπουδαία δημιουργήματα όσων πέρασαν από αυτήν κατά την διάρκεια των αιώνων. Έτσι, χάρη αυτών η Κεφαλονιά αποτελεί εδώ και χρόνια δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες και τουρίστες από όλον τον κόσμο.
 
 
 
 
Είναι ιδανικό νησί για να το γυρίσετε με σκάφος, φουσκωτό ή ιστιοπλοϊκό, με αμέτρητες ιδιωτικές παραλίες ανάλογης ομορφιάς με τον Μύρτο ή τον Μακρύ Γιαλό. Ξεκινήστε το ταξίδι της εξερεύνησης, ανακαλύψτε τους όρμους που κλείνουν μέσα τους όλη τη σπάνια ομορφιά της Κεφαλονιάς.
 
Σκάλα
Η Σκάλα βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και καλά οργανωμένα θέρετρα στην Κεφαλονιά. Η παραλία της είναι πολύ μεγάλη με άμμο, βοτσαλάκι και πευκοδάσος στο πίσω μέρος της, το οποίο χωρίζει τη στεριά από τη θάλασσα. Είναι αρκετά πολυσύχναστη και μπορείτε να βρείτε αρκετά beach bar με μουσική αλλά και να κάνετε κάποιο θαλάσσιο σπορ. Για εσάς που θέλετε να αποφύγετε το θόρυβο μιας πολυσύχναστης παραλίας, θα βρείτε σημεία για να μείνετε μόνοι και να χαλαρώσετε στους μικρούς, απομονωμένους όρμους της περιοχής γύρω από το θέρετρο.
 
Στην Σκάλα θα βρείτε τόσο φυσικά όσο και ιστορικά μνημεία, όπως το σπήλαιο του Σάκκου, ο ναός του Απόλλωνα, τα ερείπια της παλιάς πόλης και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. 
 
 
Στην Κεφαλονιά αλλά και στην Σκάλα θα βρείτε αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία,
super market και μαγαζιά για να κάνετε τα ψώνια σας.